Socotra

Despre Socotra am aflat acum cateva zile de la haihuiindoi

Socotra sau Saqatri este o insulă a Yemenului din Oceanul Indian (suprafața – 3.796 km²). Situată între Canalul Guardafui și Marea Arabiei și aproape de rute maritime importante, Socotra este cea mai mare dintre cele patru insule din arhipelagul Socotra. Din 2013, arhipelagul constituie Guvernoratul Socotra.

Insula Socotra este asezata la cca 380 km Est de peninsula Arabica si este atât de izolata incat o treime din flora sa este unica Socotrei. Relieful si biodiversitatea i-au castigat si denumirea de cea mai extraterestra locatie de pe Pamant.
Socotra are o populație totală de aproximativ 70000 de persoane care vorbesc propria lor limbă, Socotri.
În afara orașului principal Hadibo, există foarte puțină infrastructură pe insulă. Socotra este un loc superb pentru camping, drumeții, explorarea faunei sau totala imersie culturală, si este destinatia ideala pentru oricine dorește să experimenteze aceasta minune naturala unica.

Copacul Sangele dragonului are un aspect unic și ciudat, cu o „coroană răsturnată, dens împachetată, având forma unei umbrele ținute vertical”. Această specie veșnic verde poartă numele rășinii sale de culoare roșu închis, cunoscută sub numele de „sângele dragonului”.

Locuitorii orașului din Insula Socotra folosesc rășina de sânge a dragonului ca un remediu. Grecii, romanii și arabii îl foloseau în vindecarea generală a rănilor, ca coagulant, leac pentru diaree, pentru boli de dizenterie, pentru scăderea febrei.

De asemenea, este luat pentru ulcere la nivelul gurii, gâtului, intestinelor și stomacului.

Sângele de dragon al acestui copac a fost folosit ca sursă de lac pentru fabricanții italieni de vioară din secolul al XVIII-lea. A fost folosit și ca pastă de dinți în secolul al XVIII-lea.

Este încă folosit ca lac pentru viorile și pentru foto-gravură. Sângele dragonului este, de asemenea, listat într-un text din secolul al XVI-lea, Stahel und Eyssen, ca ingredient într-o baie de stingere pentru călirea oțelului.

Lasă un comentariu