Rinpoche

„Parinte” al P.S.S. – Pisica Sfintiei Sale-neastamparata, vanitoasa si incantatoarea cunoscuta ca Rinpoche, precum si ca Cea Mai Frumoasă Fiinţă Care A Trăit Vreodată, faimos pentru seria Pisica lui Dalai Lama (Pisica lui Dalai Lama, Arta de a toarce, Puterea lui miau si Cele patru labute ale succesului spiritual), Magicianul din Lhasa, cat si pentru cartile Budism pentru oameni ocupati, De ce mindfulness este mai bun decat ciocolata, Grabeste-te sa meditezi si Iluminare la pachet, David Michie reuseste sa redea, prin ochii albastri ai felinei lui Dalai Lama, o sinteza a intelepciunii budiste.

Prezenta la intalnirile cu oaspeti celebri, cu boticul ei umed, gurita rosie, mustacioara si blanita impecabile, P.S.S., salvata de la o soarta prea aspra pentru a fi amintita, ca sa devina companionul unui om care nu numai ca este unul din cei mai mari lideri spirituali din lume si laureat al Premiului Nobel, transmite cat de profund linistitor este sa te afli in  prezenta lui Dalai Lama.

Povestea ei va aduce un zambet pe chipul oricui a fost binecuvantat cu torsul marinimos si labutele frematatoare ale unei pisici.

„Dalai Lama ii atribuie simpaticei sale feline de companie sarcina de a cerceta Arta de a Toarce. Fie ca e vorba de perspectiva comica obtinuta in urma vizitei unui profesor de psihologie de la grupul universitar Ivy League, de cercetarile extraordinare ale unui biolog de renume mondial sau de revelatiile importante ale unui yoghin mistic, Pisica Sfintiei Sale descopera o mare de intelepciune in ceea ce priveste tema fericirii. Stralucind prin eruditie, caldura si o tusa de strengarie, Arta de a toarce este un reminder fermecator al motivului pentru care Pisica Sfintiei Sale a devenit una din cele mai iubite pisici din lume.

Daca te-ai indoit vreodata ca tovarasul tau felin are propria sa viata interioara, priveste numai ce se intampla atunci cand acesta adoarme si isi pierde controlul constient asupra existentei sale fizice… o zvacnire de labute, un tremurat de falcute, uneori poate un fornait sau un mieunat… Intr-adevar, pisicile pot fi capabile sa traiasca pe deplin momentul prezent. Dar totodata suntem si fiinte ganditoare. Din pacate, in cazul meu, o fiinta care gandeste mai degraba prea mult.”

Calatoria de descoperire a adevaratei naturi, de intelegere profunda a propriei minti si de experimentare a celei mai mari bucurii existentiale ‒ trairea AICI si ACUM, sunt lectii pe care P.S.S. le ofera cititorilor. Insotind-o pe PSS in calatoria ei, invatam modalitati de a ne conecta la propria minte: incetinind ritmul, gasindu-ne linistea si staruind in stralucirea si bunavointa nesfarsita care constituie adevarata natura.

https://www.librariadelfin.ro/carte/colectia-pisica-lui-dalai-lama-set-4-volume-autor-david-michie–i84695

Lasă un comentariu